fbpx

Anda Sukakan Teknologi? Kenapa Tak Jadi Pemilik Saham Teknologi?

Dunia seolah-olah sebulat suara bergembira dengan kehadiran teknologi. Perkembangan pesat teknologi tak dapat dinafikan lagi telah menaiktaraf dan memudahkan urusan manusia setiap hari.

Bayangkan dahulu kita tak pernah terfikir bahawa kita boleh belajar atau bekerja hanya dari rumah.

Daripada shopping online, berhubung dengan rakan-rakan di social media, peta ke mana sahaja, sehinggalah ke robot industri. Terima kasih kepada teknologi, semuanya hari ini tak lagi mustahil.

Tak kira dalam apa situasi sekalipun, manusia tetap akan bergantung kepada teknologi. Ini yang menjadikan teknologi kekal relevan sepanjang masa.

Malah teknologi akan sentiasa bergerak seiring dengan evolusi zaman.

Namun sedarkah anda, saham-saham teknologi juga telah meningkat dengan banyaknya kerana permintaan yang tak pernah putus?

Microsoft

Kami beri contoh saham Microsoft yang boleh dikatakan hampir semua rumah memiliki produk mereka. Anda pengguna Windows? Anda selalu guna Microsoft Words? Ya, andalah yang menyumbang kepada kejayaan mereka. Saham ini telah naik 433% dalam tempoh 5 tahun!

Saham Microsoft (MSFT) meningkat 433% dalam 5 tahun

Nvidia

Contoh lain saham Nvidia, syarikat gergasi peneraju teknologi artificial intelligence computing. Boleh kata kebanyakan gamers menggunapakai graphic card keluaran Nvidia. Anda lihat sendiri bagaimana performance saham Nvidia.

Saham Nvidia (NVDA) meningkat 1,552% dalam tempoh 5 tahun

Google

Selalu online meeting dengan rakan sekerja atau pelajar anda menerusi Google Meet? Ya, Google juga tak ketinggalan hebatnya. Selain daripada enjin carian, Google juga mempunyai pelbagai produk dan servis lain termasuklah cloud computing. Kenaikan 257% dalam tempoh 5 tahun tak cukup untuk anda?

Saham Google (GOOGL) meningkat 257% dalam tempoh 5 tahun

Persoalannya, kenapa kita tak jadi sebahagian daripada pemilik syarikat hebat seperti ini?

“Alahhh, kalau aku invest dalam syarikat ni 5 tahun lepas kan dah merasa untung tu…”

Cerita ‘kalau’ ni, semua benda boleh jadi.

Tuan puan, mari berpijak di bumi nyata. Seandainya hari ni belum start, belum tentu lagi 10 tahun kita akan start. Dan kita akan terus mengeluh “kan bagus aku beli dulu…”

Takkan nak tengok saja?

Duduk di rumah berkain pelikat pun boleh jadi pemilik saham teknologi gergasi di dunia tau sekiranya anda tahu caranya.

Berminat nak belajar?

Belajar melabur dengan DDNK langsung tak rugi. Dah la kelas ditunjukkan secara step-by-step bagi newbie, PERCUMA pulak tu!

Tak nak terlepas, daftar sekarang di www.menangsaham.com sebab pendaftaran terhad.

KENYATAAN PENAFIAN:
Perkongsian ini bertujuan pendidikan sahaja. Perkongsian ini tidak ada kena mengena dengan program skim cepat kaya. Ia tidak melibatkan sebarang aktiviti mengumpul duit serta tidak akan memberitahu anda saham mana yang patut dibeli atau tidak. Sebarang saham-saham yang dikongsikan adalah bertujuan pembelajaran sahaja. Perubahan harga yang lepas tidak menjanjikan keuntungan di masa akan datang. Sebarang tindakan atau keputusan atau jual, beli saham adalah keputusan sendiri.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Artikel Berkaitan

Billionaire Pertama Melancong Ke Angkasa Lepas

Media sosial dan arus perdana mulai kecoh semalam apabila Pengasas Virgin Group, Sir Richard Branson berjaya menjadi perintis dalam industri pelancongan angkasa lepas dan meninggalkan pesaing beliau seperti Jeff Bezos

PKP 3.0, Peluang Terbaik Asah Kemahiran

Insan yang cemerlang adalah mereka yang tahun ini lebih baik daripada tahun lepas. Malah, mereka juga akan memastikan hari ini lebih baik daripada semalam. Inilah yang menjadikan mereka terbilang, kerana

Scroll to Top