fbpx

Bakal Sertai Pasaran Bursa US, Syarikat Kongsi Rumah Airbnb Sedia Untuk IPO

Airbnb agak popular di kalangan pengembara di mana syarikat ini menyediakan platform bagi hos tempatan menyediakan penginapan buat pengembara luar.

Dilaporkan Airbnb akan diapungkan dengan nilai melebihi 30 bilion USD dan bakal dilancarkan pada hari Rabu bawah senarai Nasdaq dengan simbol ABNB.

Ianya adalah salah satu daripada IPO gergasi yang lahir di kala pasaran tidak menentu berikutan pandemik Covid-19.

Malangnya agak sulit bagi mereka yang bukan warganegara US untuk mendapatkan pegangan saham IPO di US.

Maka sama-samalah kita menantikan apakah prestasi Airbnb apabila mula diapungkan di papan bursa nanti.

Sumber: investing.com

KENYATAAN PENAFIAN:
Perkongsian ini bertujuan pendidikan sahaja. Perkongsian ini tidak ada kena mengena dengan program skim cepat kaya. Ia tidak melibatkan sebarang aktiviti mengumpul duit serta tidak akan memberitahu anda saham mana yang patut dibeli atau tidak. Sebarang saham-saham yang dikongsikan adalah bertujuan pembelajaran sahaja. Perubahan harga yang lepas tidak menjanjikan keuntungan di masa akan datang. Sebarang tindakan atau keputusan atau jual, beli saham adalah keputusan sendiri.

2 thoughts on “Bakal Sertai Pasaran Bursa US, Syarikat Kongsi Rumah Airbnb Sedia Untuk IPO”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Artikel Berkaitan

Billionaire Pertama Melancong Ke Angkasa Lepas

Media sosial dan arus perdana mulai kecoh semalam apabila Pengasas Virgin Group, Sir Richard Branson berjaya menjadi perintis dalam industri pelancongan angkasa lepas dan meninggalkan pesaing beliau seperti Jeff Bezos

PKP 3.0, Peluang Terbaik Asah Kemahiran

Insan yang cemerlang adalah mereka yang tahun ini lebih baik daripada tahun lepas. Malah, mereka juga akan memastikan hari ini lebih baik daripada semalam. Inilah yang menjadikan mereka terbilang, kerana

Scroll to Top