Berita & Blog

Adakah Anda Orang Kaya? 4 Perkara Ini Yang Wajib Anda Tahu

Di penghujung tahun ini, apa kata kita ambil sedikit masa untuk muhasabah diri dan merenung kembali kehidupan yang telah kita lalui. Apa kejayaan yang telah anda capai sepanjang tahun ini? Dapat beli rumah atau kereta baharu? Dapat naik pangkat atau gaji? Perniagaan bertambah pesat?

Antara 4 Perkara Yang Perlu Ada Untuk Pelabur Baru

Anda sudah membuat keputusan untuk menceburi bidang pelaburan saham? Alhamdulillah, anda telah berjaya memecahkan tembok halangan yang pertama, iaitu pemikiran anda sendiri. Namun, sebagai pelabur baharu, apa yang anda perlu lakukan untuk survive sepanjang tahun pertama dalam dunia pelaburan saham?

Manusia Dan Robot Saling Memerlukan. Kenapa?

Zaman dahulu, negara membangun seperti Malaysia sering ketinggalan dalam menggunapakai teknologi terkini. Kita melihat dan mengagumi dari jauh bagaimana teknologi canggih ini digunakan oleh negara luar dan hanya beberapa tahun selepas itu, barulah kita dapat merasai teknologi sama.

Sekolah tak ajar kita…

Hari ini kita belajar apa yang tidak diajar di sekolah, iaitu empat cara utama untuk mencari pendapatan secara halal bagi meneruskan kehidupan seharian. Mari kita lihat satu persatu bagaimana setiap pilihan ini memberi kesan kepada kesejahteraan hidup kita.

Ada Apa Hidup Jadi Ala Instafamous Ni?

Wah, apabila buka akaun Instagram sekarang ini, silau mata saya melihat pakaian dan beg tangan penuh ‘bling-bling’ yang digayakan orang-orang popular di media sosial tersebut, atau digelar Instafamous.

Duit Simpanan Semakin Kurang. Apa Perlu Saya Buat?

Ramai orang kita yang menyimpan duit, tetapi ramai juga yang tidak tahu simpanan mereka itu sebenarnya semakin berkurangan. Jika anda menyimpan untuk jangka masa panjang, elakkan hanya menyimpan duit di dalam akaun simpanan bank.

Hutang Negara VS Hutang Sendiri

Berita mengenai hutang negara yang telah mencecah RM1 trilion dilihat menaikkan semangat patriotisme rakyat Malaysia untuk sama-sama memikul tanggungjawab bagi melunaskan hutang tersebut.

Tiga Cara Menganalisa Pasaran Saham

Terdapat tiga cara bagaimana anda dapat membuat analisa pasaran saham dan seterusnya perkembang idea berkenaan dalam mengatur strategi pelaburan anda. Tiga analisa asas yang anda perlu tahu adalah:

Alamat Pejabat

F-1-1, Block F Encorp DeStrand The Garden Office Jalan PJU 5/1, Kota Damansara 47810 Petaling Jaya, Selangor

Copyright © 2020, Seminar Menang Saham. All Rights Reserved.