Berita & Blog

Cari Gergasi Untuk Dapat Untung

Saya sebenarnya sangat teruja apabila membaca mengenai rancangan syarikat minyak negara Arab Saudi, Saudi Aramco yang ingin menyenaraikan syarikat itu di pasaran saham. Atau dalam kata mudah, go public.

Saham-Saham Terhebat Dunia

Apabila kita merancang nak buat pelaburan dalam saham, sudah pasti kita akan buat perbandingan antara saham paling menguntungkan di Malaysia. Soalan saya: Kenapa perlu hadkan pilihan saham dalam Malaysia? Kenapa tidak ke luar negara?

Bursa Malaysia to continue upward momentum next week

KUALA LUMPUR: Bursa Malaysia is expected to continue its positive momentum next week, driven by a stronger ringgit, firmer oil price, strong global economic outlook, and better corporate earnings, a dealer said.

Berani Tak Jadi ‘Orang Minyak’

Sekarang ini kalau sebut industri minyak dan gas (O&G), semua orang takut. Ramai hilang kerja apabila harga minyak jatuh. Kalau dulu mak-mak bangga anak mereka kahwin dengan jurutera O&G, sekarang ini mungkin ramai tak nak ambil jadi menantu!

Bursa Malaysia to trade higher

KUALA LUMPUR: Bursa Malaysia is expected to trade higher next week driven by a stronger ringgit, firmer oil price, strong economic growth and better corporate earnings, a dealer said.

Alamat Pejabat

F-1-1, Block F Encorp DeStrand The Garden Office Jalan PJU 5/1, Kota Damansara 47810 Petaling Jaya, Selangor

Copyright © 2020, Seminar Menang Saham. All Rights Reserved.