fbpx

Berita & Pelaburan

Info Saham
DDNK Team

3 Kepercayaan Penting Dalam Pasaran

3 kepercayaan ini sangat popular di kalangan trader dan dijadikan sebagai “pedoman hidup” dalam trading sejak dahulu lagi. Amalkan kepercayaan ini untuk menjadi seorang trader yang sentiasa mengikut tren pasaran! Market Action Discounts Everything Perasaan tak bila syarikat mengeluarkan berita baik, harga saham akan melonjak naik dan turun semula dan tutup di paras yang rendah?

Baca selanjutnya »
Info Saham
DDNK Team

Ikuti 8 Tips Ketika Perintah Kawalan Pergerakan 2.0

Hai… Apa khabar? Bermula 13-26 Januari 2021, kita dikenakan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) 2.0 yang dilaksanakan susulan daripada pengumuman Perdana Menteri Malaysia untuk mengawal penularan wabak Pandemik Covid-19. Walaupun ini bukan perkara baru dan ramai yang telah menjangkakan akan berlaku, tetapi ternyata masih ramai yang belum mengambil pengajaran daripada situasi semasa PKP sebelum ini. Sehingga

Baca selanjutnya »
Info Saham
DDNK Team

Setahun Lalu Namanya Tiada Dalam Senarai, Hari Ini Catat Sejarah Jadi Billionaire Terkaya Dunia!

Bukan semua orang mampu memegang gelaran billionaire, apatah lagi menjadi top 10 terkaya di dunia. Namun kesungguhan dan kegilaan beliau dalam visi revolusi pengangkutan darat dan angkasa telah mengangkat beliau menjadi manusia terkaya di dunia. Perlu kita tahu apabila berlaku correction yang besar dalam market, biasanya akan merombak semula senarai top 10 billionaires ini. Sebelum

Baca selanjutnya »
Info Saham
DDNK Team

Kenapa Tak Ramai Orang Jadi Full-time Trader?

Sebelum anda judge tajuk ni, kami nak beritahu ini bukanlah posting mengecam. Sebaliknya nak beri suntikan semangat kepada anda yang sememangnya dah pasang impian nak jadi full-time trader. Full-time trader adalah mereka yang sepenuh masa kerja mereka adalah dengan berdagang saham atau instrumen pelaburan lain. Erti kata lain, pasaran kewanganlah bos yang bagi gaji kepada

Baca selanjutnya »
Info Saham
DDNK Team

Fakta Ajaib Price Consolidation

Barang ni kalau tak tau memang rugi beb! Sebab inilah rahsia macam mana nak kejar saham sebelum dia meletup. Kuncinya terletak pada consolidation. Tapi apa tu consolidation? Consolidation adalah istilah bagi sesebuah saham yang tidak meneruskan atau menukar arah trend jangka panjang. Dalam fasa ini, saham biasanya akan bergerak dalam jurang yang sangat kecil sehinggalah

Baca selanjutnya »
Info Saham
DDNK Team

Asyik Cerita Pelaburan, Saham Akhirat Lagi Penting!

Saban tahun pasti kami akan terjumpa komen yang berbunyi lebih kurang sebegini: “Dah-dah la cerita pasal saham. Saham akhirat kan lebih penting!” Haaa macam mana ni? Pertama sekali, kami memang setuju… pelaburan saham adalah perkara duniawi. Namun mementingkan akhirat tidak bermaksud anda harus tinggalkan urusan dunia. Lebih-lebih lagi aktiviti penting yang dapat mempengaruhi pertumbuhan ekonomi.

Baca selanjutnya »
Artikel Media
DDNK Team

Selamat tinggal 2020! Selamat Datang 2021

Pejam celik, kita sudah lalui 365 hari yang penuh dengan cabaran. Diam tak diam genap setahun DDNK dan Vega sudah kongsikan ilmu, kepakaran dalam bidang ekonomi dan pelaburan dalam bentuk menulis, digital, video, graphic, siri seminar serta seminar atas talian yang dapat mengumpulkan sebanyak 12,000 peserta. Masyaallah! DDNK cuba sampaikan sebanyak mungkin ilmu yang dikumpul

Baca selanjutnya »
Info Saham
DDNK Team

Biden Berkemungkinan Meneruskan Polisi Trump Terhadap China

President-elect Joe Biden tidak menunjukkan sebarang tanda yang beliau akan menarik semula kempen sekatan Trump yang telah dikenakan terhadap industri dan syarikat-syarikat teknologi China. Terdahulu, pemerintahan Trump telah mengambil langkah memutuskan ikatan dengan firma teknologi China yang utama. Salah satu contohnya adalah Huawei, yang mana telah diletakkan oleh US dalam senarai hitam berikutan ancaman terhadap

Baca selanjutnya »
Info Saham
DDNK Team

PepsiCo Ingin Memperluas Pengaruh Di China Bersama Dada Group

PepsiCo telah mengumumkan usahasama strategik dengan platform peruncit dan penghantaran atas permintaan tempatan dari China, Dada Group untuk meluaskan pegangan saham di dalam pasaran minuman berkarbonat. Tujuan utama dalam kerjasama ini adalah untuk menjadi “flagship” di dalam industri minuman berkarbonat dengan menambah baik pegedaran secara dalam talian dan usaha pemasaran ke seluruh rantaian bekalan. Pepsico

Baca selanjutnya »
Scroll to Top