fbpx

Info Saham

buy stocks

Butang Buy Bukan Dicipta Untuk Ditekan Setiap Masa

Keghairahan orang baru. Bila belajar sesuatu teknik, akan rasa tak sabar nak beli saham. Kalau boleh memang hari-hari nak tekan “BUY” tu. Kalau anda jenis macam tu, anda wajib baca sampai habis! Dalam pasaran saham ada banyak peluang terhidang. Tetapi jangan lupa. Ada perangkap juga! Ditambah lagi dengan orang sekeliling ‘berkompang’: “belilah saham XYZ”. Ini …

Butang Buy Bukan Dicipta Untuk Ditekan Setiap Masa Read More »

Ini 5 Saham Yang Pelabur Boleh Beli Sekarang!

“5 saham ni kau boleh beli sekarang” “Esok boleh beli saham XYZ” Inilah ayat yang biasanya pelabur nak dengar. Sama ada pelabur baru atau lama, sekiranya anda masih ada mentaliti ni, anda patut STOP sekarang. Dalam tak sedar, perkara ini mungkin akan jadi punca kerugian portfolio anda. Dalam kamus traders, aktiviti memberi saranan saham untuk …

Ini 5 Saham Yang Pelabur Boleh Beli Sekarang! Read More »

Analogi Mudah Fundamental Analysis Vs Technical Analysis

Fundamental Analysis? Technical Analysis? Apa tu? Nahhh dalam artikel kali ini kami beri contoh perbezaan supaya senang untuk anda faham. Mungkin ada yang masih pening-pening lagi bila dengar DDNK sebut istilah Fundamental Analysis (FA) & Technical Analysis (TA). Apa benda la FA & TA ni kan? FA & TA adalah dua sekolah pemikiran atau dua …

Analogi Mudah Fundamental Analysis Vs Technical Analysis Read More »

Trump Pertimbang Pengurangan Cukai Keuntungan Modal Dan Cukai Pendapatan Bagi Keluarga Berpendapatan Sederhana

Semalam (Isnin) Presiden US, Donald Trump mengumumkan yang beliau mempertimbangkan untuk mengurangkan US capital gains tax dan cukai pendapatan bagi keluarga berpendapatan sederhana. “We’re also considering a capital gains tax cut, which would create a lot more jobs. And also at an income tax cut for middle-income families”, katanya kepada wartawan di White House. Adakah …

Trump Pertimbang Pengurangan Cukai Keuntungan Modal Dan Cukai Pendapatan Bagi Keluarga Berpendapatan Sederhana Read More »

Dah Buka Akaun Saham?

Nak mula melabur? Pastinya wajib ada akaun saham terlebih dahulu! Sebahagian orang ingat nak buka akaun saham tu susah. Perlukan modal yang besar untuk buka akaun. Tidak tuan puan, Tahu tak, sebenarnya buka akaun saham lebih mudah daripada buka akaun simpanan? Jom sama-sama baca macam mana nak buka akaun saham. Akaun Saham Sama Ke Dengan …

Dah Buka Akaun Saham? Read More »

Anda Sayang Wang Anda? 5 Tips Elak Wang Terbakar Disebabkan Pelaburan

Mutakhir ini, ada bermacam-macam jenis pelaburan muncul di social media. Ada yang sah. Ada juga yang tidak berlesen. Kalau tengok iklan-iklan tu semua memang meleleh air liur tengok kata orang. Post kali ni kami nak cerita kenapa perlunya anda sayang wang anda dan bagaimana nak protect hasil titik peluh anda daripada terbakar begitu sahaja. Berhati-hati …

Anda Sayang Wang Anda? 5 Tips Elak Wang Terbakar Disebabkan Pelaburan Read More »

Saat Mendebarkan Bagi Twitter, Bakal Berdepan Saman $250 Juta?

Semalam kita tahu indeks S&P 500 meneruskan lompatan hijau dengan cemerlang. Maka banyaklah saham-saham di US berhari raya. Anda ingat anda je yang sambut Hari Raya Aidiladha? Saham-saham US pun meletup-letup sejak Khamis lalu lagi! Namun lain ceritanya dengan pergerakan harga saham Twitter yang kelihatan agak lesu sejak dua menjak ni. Saham ini tak menari …

Saat Mendebarkan Bagi Twitter, Bakal Berdepan Saman $250 Juta? Read More »

Jadi Supertrader Express Dengan Hanya 1 Hari Belajar?

“EXPRESS” Satu perkataan yang paling digemari oleh rakyat Malaysia. Ianya bukanlah membawa maksud yang tak elok. Saya sendiri pun sukakan sesuatu yang cepat. Saya tak suka buang masa. Namun express mestilah kena dalam konteks yang betul. Bukan semua benda boleh cepat. Seperti makanan mewah, semestinya tak boleh menandingi kepantasan mi segera apabila memasaknya. Vega Hermosa …

Jadi Supertrader Express Dengan Hanya 1 Hari Belajar? Read More »

Scroll to Top