fbpx

Info Saham

Saham Vs Skim Cepat Kaya: Ciri-ciri Scam Pelaburan

Walaupun kita selalu dengar saham mampu beri pulangan berganda, namun sebelum menceburinya wajiblah kita memahami tentang risiko berkaitan pelaburan. Dengan melabur anda boleh jadi jutawan dalam masa sebulan? Ini pemikiran yang salah tuan puan sekalian. Ini gaya fikir skim cepat kaya. Sedangkan pelaburan yang sah tidak pernah janjikan pulangan secara tetap atau berkala. “Labur RM400, …

Saham Vs Skim Cepat Kaya: Ciri-ciri Scam Pelaburan Read More »

3 Indeks Utama Pasaran Saham Di US

Anda nak tahu petunjuk ekonomi sesebuah negara? Lihatlah pada performance pasaran yang spesifik bagi negara tersebut! Cara paling mudah untuk menilai prestasi situasi pasaran secara keseluruhan adalah dengan meneliti indeks pasaran. Indeks pasaran adalah penunjuk kepada prestasi rangkuman kumpulan saham-saham dalam kategori yang sama. Contohnya Dow Jones Transportation Index, seperti namanya indeks ini merangkumi saham-saham …

3 Indeks Utama Pasaran Saham Di US Read More »

3 Kriteria Calon Terbaik Chart Pattern Breakout

Pernah terperangkap dalam fake breakout? Memang perit rasanya kan? Jika anda nak tahu bagaimana nak cari potential solid breakout, anda patut baca dan hadam kesemua tips ni sehingga lumat. Sebelum tu anda perlu tahu tips ni tak menjamin semua candidate yang anda jumpa bakal berakhir dengan solid breakout. Kita cuma cari jalan untuk tingkatkan kemungkinan …

3 Kriteria Calon Terbaik Chart Pattern Breakout Read More »

Cara Daftar Online Akaun Saham Melalui Aplikasi Bursa Anywhere

Ramai yang tanya kat mana nak buka akaun saham? Lagi-lagi masa PKP haritu pejabat semua tutup. Sekarang semuanya mudah. Terima kasih dan syabas Bursa Malaysia kerana pantas keluarkan feature pembukaan akaun saham (CDS) secara online! Lebih mudah, permohonan ni centralized, jadi anda boleh buka akaun CDS dengan mana-mana broker yang anda suka hanya melalui satu …

Cara Daftar Online Akaun Saham Melalui Aplikasi Bursa Anywhere Read More »

Hipnotis Paralisis Analisis

Matlamat berbeza. Namun pastinya traders di pasaran mempunyai objektif yang sama iaitu make profits from trading. Dalam keghairahan mempelajari technical analysis, jangan kita lupa ada satu tabiat yang menghipnotis para traders yang dipanggil sebagai Paralysis of Analysis. Belajar terlalu banyak indicators sampai tak tahu mana satu nak guna. Dalam satu chart campak MACD, Bollinger Bands, …

Hipnotis Paralisis Analisis Read More »

Scroll to Top