fbpx

Dato' Dr Nazri Khan

jurulatih pelaburan saham global malaysia

Dato Dr. Nazri Khan (License No: eCMSRL/B9561/2019) adalah lulusan Ijazah Ekonomi Dan Kewangan dari Universiti Manchester, United Kingdom. Beliau kini adalah pengurus wang bertauliah Inter-Pacific Asset Management, anak syarikat Berjaya Corporation Group di dalam pasaran saham global. Dua dari Dana Amanah yang dikendalikan beliau (Dana Safi Syariah dan Dana Ekuiti Dinamik Interpac) adalah yang terbaik di Malaysia untuk Januari – April 2020 mengikut sumber Lipper Investment.

Sebelum ini beliau adalah Naib Presiden Kanan Pelaburan Phillip Capital Management dan Naib Presiden Kanan Affin Hwang Bank selama 10 tahun. Beliau berpengalaman selama hampir 23 tahun sehingga ke peringkat antarabangsa didalam ekonomi dan pasaran saham serantau. Beliau juga telah dilantik sebagai Adjunct Professor oleh Universiti Multimedia, Cyberjaya Malaysia sebagai pengiktirafan terhadap kepakaran beliau di dalam dunia pelaburan saham.

Dato' Dr. Nazri Khan

Beliau juga merupakan bekas Ketua Pegawai Pelaburan, Hermana Capital Berhad dan bekas Ketua Penyelidik MIMB Investment Bank serta pernah berkecimpung dalam pelbagai program yang dianjurkan oleh Suruhanjaya Sekuriti Malaysia dan Bursa Malaysia.

Dato Dr. Nazri Khan turut menjadi pilihan media utama dalam memberi komen-komen tentang Pasaran Saham seperti TV3, TV1, Astro Awani, Bloomberg, CNBC, TV Al Hijrah, The Star, The Edge, Bernama, Sinar Harian, Berita Harian, Utusan Malaysia.

Selain dari itu, Dato Dr Nazri Khan telah dinobatkan sebagai salah seorang daripada ‘Financial Service Industry’ dari The ONE Awards 2018 (Malaysia Outstanding National Entrepreneurs 2018) yang disampaikan oleh Timbalan Perdana Menteri Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi. Beliau juga diiktiraf sebagai Top Opinion Leader 2015-2017 dan Social Influencer 2019 Outstanding Contributions di BursaMarketPlace dari Bursa Malaysia.

Scroll to Top