fbpx

Kenapa Trader Tak Suka Cuti?

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Cuti adalah benda paling syok bagi orang yang bekerja kan? Yalah… Siapa tak suka holiday betul?

Tahu tak. Sebenarnya orang yang bergelar trader sangat tak gemar dengan cuti terutama mereka yang buat secara full-time. Kerana itulah sumber pendapatan yang mereka boleh dapat secara mudah sahaja tanpa perlu mereka bergerak ke mana pun.

Tiada istilah ‘Monday Blues’. Yang ada hanyalah ‘Weekend Blues’. Dalam seminggu, trader enjoy 5 hari dan ‘sendu’ 2 hari. Seronok kan hidup macam tu?

Namun menjadi masalah bila tiba holiday season. Lagi-lagi kat Malaysia yang sangat banyak cuti. Pasaran pun akan ikut sama cuti beb. Tekan BUY seratus kali pun tak ada apa akan terjadi.

Mungkin ada yang bertanya, kat mana nak tengok semua ni? Anda boleh semak Holiday Calendar dengan klik DI SINI.

Contoh Holiday Calendar di Investing.com

Kat Investing.com anda boleh dapatkan info jadual cuti umum pasaran seluruh dunia. So lepas ni boleh la prepare siap-siap, tak ada lah dah duduk depan PC nak trade, akhirnya kecewa kerana market tutup.

Tapi tak apa. Bagus juga ada cuti. Inilah masanya kita reset minda. Refresh semula ilmu-ilmu trading yang dah dipelajari. Fikir semula strategi dan fokus kita. Hidup kita bukan sekadar berkitar tentang trading. Kita boleh juga luangkan masa untuk keluarga, untuk masyarakat, untuk agama. Kan itu yang lebih utama.

Gunakan waktu rehat anda sebaiknya dan pastikan bila tiba hari Isnin, anda dah ready sepenuhnya untuk berjuang semula.

www.MenangSaham.com

Follow Social Media DDNK

Lebih banyak

Artikel Berkaitan

Dah Buka Akaun Saham?

Nak mula melabur? Pastinya wajib ada akaun saham terlebih dahulu! Sebahagian orang ingat nak buka akaun saham tu susah. Perlukan modal yang besar untuk buka akaun. Tidak tuan puan, Tahu

trading platform

3 Jenis Platform Untuk Trading

“Dato’, banyaknya trading platform. Mana satu yang saya perlu tengok?” Sebelum kita pergi lebih jauh, eloklah kita pecahkan kekeliruan ni terlebih dahulu. Sebelum ini mungkin anda lihat semua platform untuk

10 thoughts on “Kenapa Trader Tak Suka Cuti?”

  1. Betul kata DDNK patut ilmu saam ni dh diajar 50 tahun dulu. Syabas DDNK anak melayu pertama yang celikkan melayu2 dalam negara ini yang aelama ini walau duit bnyak tak tau nak melabur kat mana dan akhirnya bagi duit kepada scammer je.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top